donderdag 12 juli 2018

Woensdag 11 juli 2018

It’s a beautiful day. The sun is shining, it feels good. No one’s Gonna stop me now!!!

Zo werden we vandaag wakker. De zon scheen en we hadden er weer zin in.

Iedereen was op tijd in de ontbijtzaal, een beetje wakker worden, lekker ontbijten en lunchpakketje maken. Vervolgens op weg met de bus naar het vertrekpunt voor de wandeltocht door het mooie ‘Klein Zwitserland’. Het was voor de begeleiding al meerdere jaren geleden, dus moesten we wel even zoeken naar het juiste pad. Doordat de natuur niet stil had gestaan, was een deel niet geschikt. Dat betekende dus een alternatieve route. We kwamen langs een weggespoelde weg, spleten tussen de rotsen, mooie uitkijkposten en steile hellingen. De bus zouden we onderaan het dal weer opzoeken, maar door de onbegaanbare wegen, werd besloten om de tocht in te korten en een rondje te lopen. Daar moesten we even wachten op de bus, die weer terug moest komen naar het startpunt.
Terug in ons luxueuze hotel complex, hadden we een half uur voordat we vertrokken naar Trier. In Trier aangekomen, werd de Porta Nigra door een enkeling bezocht en werd er gebruik gemaakt van eigen tijd. Natuurlijk tijd voor lekkere dingen (ijs, Mac, …), maar vooral ook shoppen voor leuke kleren en dergelijke. Op het afgesproken tijdstip was iedereen in het centrum bij de fontein en werd er nog een groepsfoto gemaakt. Daarna liepen we weer naar de bus om terug te gaan naar onze thuishaven.
Na het avond eten (schnitzel und pommes), was het tijd om de kamers alvast op te ruimen en de tassen zoveel mogelijk in te pakken. Na een strenge, doch rechtvaardige controle door de docenten, hadden de leerlingen weer tijd voor zichzelf. Dat betekende dus: beachvolleyballen, voetbal kijken, chillen of ff naar het dorp.
Na de reguliere speeltijd, ging de receptie dicht en hadden we geen tv meer. De verlenging werd bekeken op een mobiele telefoon. Kroatië won!
Nadat iedereen weer binnen was, werd het vooral in één slaapkamer erg gezellig en druk.
Er konden meer leerlingen in dan gedacht.
Toen de leerlingen weer naar hun eigen kamer moesten, bleek dat er meer dan 25 leerlingen in pasten…..
Nu is de rust ‘in the house’ en maken we ons op voor de dag van morgen: Inpakken en wegwezen, bezoek aan Vianden, langs de Mac en terug naar heit en mem.