dinsdag 23 juni 2015

Echt weg ?!

Maandag gingen wij vol verwachting op weg naar Luxemburg. Iemand bleek zoveel dorst te hebben dat hij de koelvloeistof aftapte. Is dit echt??? Nee maar het was wel in Echt. Na 2 uur afwachten moesten we overstappen op een vervangende bus uit de buurt. Is dit echt? Ja echt?

In een nieuwe bus met een nieuwe chauffeur gingen wij verder naar  de grotten Remouchamps.  We kregen daar een rondleiding in het Vlaams en eindigden met een boottocht door de donkere gangen. De gangen waren smal, het was erg vochtig, je moest bukken voor rotsen.

Aangekomen in het hostel te Echternach stond er een maaltijd voor ons klaar. Daarna zijn we gaan wandelen in Echternach.   Jammer genoeg ging het wel regenen. Dus iedereen dreef het hostel weer in. Gelukkig was er voor iedereen en warme douche en een warm bed!

Dinsdagochtend begon het stralend met Lisa's ochtendhumeur gevolgd door  een heerlijk ontbijt. Met half slapende leerlingen gingen wij in de bus op naar de mijnen van Rumelange. Hier kregen we extra kleren en een helm op om de mijnen in te gaan. In twee groepen gingen we met een treintje 2km de mijn in.
In de mijn hebben wij een leerzame rondleiding gehad over de arbeid in de mijnen. Na 1,5u zagen wij het licht weer en werd het tijd voor het volgende busritje, naar het hostel. Vol gegeten en omgekleed gingen wij te kano├źn op de rivier. Tijdens de 7km durende tocht zagen velen de bosjes van dichtbij en zaten er enkele vast op een rots. Nadat iedereen het uiteindelijk allemaal gehaald had,gingen wij uitgeput weer terug. Opgefrist door een douche schoven wij in het hostel aan tafel voor het eten. Na het eten gingen wij weer in de bus, dit keer was Luxemburg stad de bestemming. Daar hebben wij de stad doorgewandeld en bekeken.
Uiteindelijk belandden wij bij de MC Donalds. Wat we zowel patat als hamburgers gegeten hebben.
Een aantal leerlingen hebben eten gekocht voor enkele daklozen, die daar heel dankbaar voor waren.

Uiteindelijk stapte iedereen met een grote glimlach de bus in op weg naar dromenland...